Početna » Molitve s nakanom » Molitva Za Obitelj: Zaštitnička, Duhu Svetom, Jutarnja, Večernja…

Molitva Za Obitelj: Zaštitnička, Duhu Svetom, Jutarnja, Večernja…

Zadnja nadopuna: 

Molitva za obitelj doprinosi kvaliteti života svake Kršćanske obitelji. Molite ju za oproštenje grijeha, zaštitu i vječnu sreću. Zaštitite svoje najdraže i najbliže.

U ovom članku ćete naći ćete SVE molitve za obitelj, bilo da želite moliti za posebne nakane (zdravlje, zahvalu, mir, oslobođenje…), moliti se ujutro ili navečer, ili se čak izmoliti i Duhu Svetom. Pomolimo se:


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMolitva za obitelj

Gospodine Isuse, svu svoju obitelj i sebe stavljam u ožiljke tvoga presvetoga Srca. Skromno te molim da nam oprostiš sve naše grijehe i očistiš naša srcu po uzoru na tvoje Srce.

Isuse, molimo te da svojom predragocjenom Krvlju natopiš sve naše praznine te zaštitiš moju obitelj i mene. Isuse Kriste, ti kao naš jedini Gospodar i gospodin, gospodariš nad svima nama. Svojom presvetom Krvlju označi svu moju obitelj, sve ljude s kojima surađujemo i družimo se, sve prostore u kojima živimo i radimo, sva naša prijevozna sredstva, sva naša materijalna dobra koja posjedujemo, svu našu privredu te sve što nam je Bog podario.

Isuse Gospodine, podari nam ljubav za sve ljude ovoga svijeta, posebice za one s kojima nam je teže i koji prema nama ne gaje ljubav. Tvoja sveta Krv neka spriječi postojanje svake loše navike, neka izbriše sve riječi, čuvstva, djela, misli i želje negativne prirode.

Obrani nas od negativnih posljedica koje nas gone iz prošlosti. Tvoja Krv neka nas očisti i zaliječi naše rane.

Snaga tvoje krvi neka poništi sva negativna iskustva i traume između nas, sve nelagode koje nas prate od pokojnih članova naše obitelji (zastati i nabrojiti). Isuse, svetom svojom Krvlju umij ih i otkupi kod Oca nebeskog i uvedi ih u svoje odaje. Zahvaljujem ti za tvoju i našu Majku, za svete čuvare moje familije, za anđele čuvare svakog od nas pojedinaca, za njihovu vječnu pomoć i zaštitu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Gospodine Isuse, Slava tebi!

Amen. Slava Ocu


Zaštitnička molitva za obitelj

Četveročlana Katolička obitelj

Bože, danas dolazim pred Tebe i tražim Tvoju zaštitu nad mojom obitelji. Neka nas danas ne zadesi nevolja. Čuvaj nas podalje od nezgoda. Dopusti da zlo ne utječe na naša srca i pokrij nas dragocjenom krvlju Kristovom.

Možda nisam stalno sa svojom obitelji, ali vjerujem da si Ti, Gospodine, uvijek sa mnom i s njima.

Čuvaj nas danas i dopusti nam da Ti pridamo hvalu i slavu koju zaslužuješ. Obdari nas mirom kako se ne bi bespotrebno brinuli. Čuvaj naša srca tako da ona mogu pokazivati ​​samo ljubav umjesto mržnje, ljutnje ili gorčine.

Amen.


Molitva Duhu Svetom za obitelj

Znamo, Bože, da ne postoji ništa što bi Ti želio više od zavađene rodbine da se pomire jedni s drugima. Ali također priznajemo, Gospodine, da to ne možemo učiniti sami.

Za to molimo Tvog Duha Svetoga da nas okruži Tvojom ljubavlju. Neka budemo do vrha ispunjeni ljubavlju, da ona preplavi i da je podijelimo sa svojim obiteljima. Dopusti da im budemo oruđe Tvojih blagoslova.

U svoje vrijeme, Gospodine, neka i naši odnosi budu obnovljeni, a ako već jesu, daruj nam snagu zajedništva.

Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.


Molitva za zdravlje obitelji

Oče,

dok klečim u tvojoj prisutnosti, molim ovu molitvu za moju obitelj. Budi s nama i podari nam dobro zdravlje. Ne daj da nas nikakva bolest povrijedi, u ime tvoga Isusa Krista, Tvoga sina.

Bez obzira kamo išli i bez obzira na okolnost, neka nas tjelesno blagostanje uvijek prati, blagoslovljeno Tvojom moći. Čuvaj nas i podari nam dug život koji će biti posvećen Tebi, Oče.

Hvala Ti za čuda u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Molitva zahvale

Molitva za obitelj

Hvala ti, Gospodine, za blagoslove koje si dao mom životu.

Pružio si mi više nego što sam ikad mogao/la zamisliti. Okružio si me ljudima koji uvijek paze na mene. Dao si mi obitelj i prijatelje koji me svaki dan blagoslivljaju lijepim riječima i djelima.

Podižu me na načine koji drže moje oči usredotočene na tebe i čine da moj duh uzleti.

Također, hvala ti, Gospodine, što čuvaš i mene i moju obitelj. Štitiš nas od onih stvari koje kao da proganjaju druge. Pomažeš mi da donesem bolje odluke i daješ mi savjete koji će mi pomoći u teškim životnim odlukama. Govoriš mi na toliko načina da uvijek znam da si ovdje.

Neka ti je vječna hvala i slava. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.


Jutarnja molitva za obitelj

Gospodine, zahvalni smo za život koji si darovao svakome od nas.

Zahvaljujemo Ti što si nam jutros dao priliku da Te kao obitelj slavimo i slavimo. Zadrži u nama taj osjećaj zahvalnosti i vječne ljubavi tijekom cijelog dana, bez obzira što nas čeka.

Amen.


Večernja molitva za obitelj

Gospodine, sada, kada dolazimo do kraja dana, molim te da raširiš svoje zaštitničke ruke nada mnom i mojom obitelji.

Blagoslovi nas ovu večer i pošalji svoje anđele zaštitnike kako bi nas čuvali od svake štete i nevolje.

Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.


Zašto moliti molitvu za obitelj?

Svi bi trebali znati da je molitva najmoćnije oružje kojim možete prevladati bilo kakve poteškoće, izazove ili neuspjehe.

Stoga moramo naučiti moliti za one koje volimo – za obitelj. Kada to učinite, to automatski mijenja način na koji vidite te ljude. Bog ne samo da će odgovoriti na vaše molitve, već će također nagraditi vaše molitve dobrim stvarima u vašem životu.

Molitva za obitelj snažan je način povezivanja s Bogom, kroz snagu Njegove Riječi koja mijenja život.


Molitva za obitelj je znana kao: zaštitnička molitva za obitelj i jutarnja molitva za obitelj.