Početna » Molitve s nakanom » Jutarnja molitva: Čudotvoran i moćan blagoslov Oca Nebeskog

Jutarnja molitva: Čudotvoran i moćan blagoslov Oca Nebeskog

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jutarnja molitva moli se svakog jutra. Pomoću nje ćete steći mudrost, te naći mir i ljubav. Za dobar početak dana!

Za vas smo pripremili nekoliko jutarnjih molitvi s kojima ćete steći blagoslov prije nego što zakoračite u dan. Preporuča se moliti jutarnju molitvu kako biste bili usredotočeni na ono što Bog želi da učinite i o čemu želi da razmišljate.

Prije same molitve zahvalite Bogu na svojoj obitelji, prijateljima, krovu nad glavom i svim stvarima koje često znamo uzimati zdravo za gotovo. Zamolite Boga da bude s vama, da vas vodi, da vam pomogne i da vas blagoslovi.

Nakon toga možete krenuti sa samom molitvom.

Jutarnja molitva Ocu Nebeskom

Oče moj, stižem po tvoje savjete i prije no što započne dan.

Dolazim pronaći mudrost da ne počinim nepromišljene pogreške, da spoznam kad treba izreći, a kada šutjeti, kada poduzeti nešto, a kada ostati po strani.

Dolazim pronaći spokoj da me u danu ništa ne omete i baci s puta.

Molim za hrabrost da budem strpljiv, da ne izgubim vjeru, da se uspijem nositi i sa razočaranjem, uzdajući se da ćeš me Ti vratiti u mirnu luku.

Stižem pronaći ljubav, tako da ne postanem osoran, bezdušan i nepristupačan.

Dođoh krenuti u ovaj dan s Tobom te mi je želja s Tobom ga i nastaviti, kako bi to bio dan bez ikakve tuge. Ti si moja svemoć Oče, znam da samo Ti možeš razaznati sve što mi je potrebno.

Ti me štitiš Oče, stoga me u ovome danu zaštiti od svih tamnih sila, obaspi me presvetom Krvlju Tvoga Sina Isusa i opkoli me anđelima svojim. Sve ovo te molim u Ime Isusa. Amen.


Molitva - jutarnja hrabrost

Molitva za ojačanje duha

Dragi Gospodine, dok se dižem u susret ovom novom danu, molio te da me ispuniš svojim Duhom. Kamo god išao, daj da širim ljubav, radost, mir, dobrotu i vjernost.

Želim postati sličniji Tebi i obožavati Te u svemu što činim. Pomozi mi da želim i žudim za ovim stvarima mnogo više od grijeha koji me mame. Hvala Ti što si uvijek uz mene.

Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.


Jutarnja molitva obitelji

Oče, hvala ti što blagoslivljaš moju obitelj. Danas, molim Te, držite neprijatelja podalje. Povećaj njihovu vjeru i pruži im snagu. Zaštiti ih da ne padnu u napast. Daj im priliku da budu svjetlo u tami i dovedu druge do Tebe.

Što god danas uznemiruje moju obitelj, molim da ih utješiš i da se mogu odmoriti u Tvojoj potpunoj suverenosti. Amen.

Molitva - jutarnja tišina

Molitva za teško srce

Oče, teško mi je srce. Osjećam da moram sam nositi teret. Čini se da riječi poput shrvan, izbezumljen, iscrpljen opisuju gdje sam i što sam. Nisam siguran na koji način da ti dam da nosiš moj težak teret, stoga te molim da mi pokažeš kako.

Uzmi to od mene. Pusti me da se odmorim i okrijepim da mi ujutro ne bude tako teško srce.

Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Molitva za Božju pomoć

Dragi Gospodine, pomozi mi da se sjetim kolika je razlika kada vrijeme s Tobom bude prioritet ujutro.

Probudi me tijelom i duhom svaki dan sa željom da se sretnem s Tobom i da te čujem kako govoriš riječi potvrde, sigurnosti i mudrosti nad mojim srcem dok se pripremam za ulazak u svoj dan.

Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Molitva - blaženo jutro

Molitva za dobar početak dana

Dragi Bože, na početku svakog dana pomozi nam da te prepoznamo iznad svega. Prosvijetli oči našeg srca da te možemo vidjeti i primijetiti kako djeluješ kroz naše živote. Daj nam mudrosti da donosimo najbolje odluke, ispuni nas željom da tražimo tebe više od svega na ovom svijetu.

Neka tvoj Duh i snaga udahnu u nas, kroz nas, ponovno, svježu i novu snagu.

Hvala ti što si veći od svega s čime se možemo suočiti u današnje vrijeme. Hvala Ti za Tvoju prisutnost i što Tvoja radost nikada ne ovisi o našim okolnostima, već je to istinska i trajna snaga, bez obzira s čime se borimo. Molimo da nas Tvoj mir vodi, da čuva naša srca i umove u Tebi.

Molimo te za pružanje milosti na početku ovog dana.

Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.


Jutarnja molitva za snagu

Gospode, umoran sam. Osjećam se kao da sam vječno trčao, pokušavajući izbjeći sve nedaće ovog svijeta. Pomozi mi da prestanem pokušavati pobjeći svoju bol, nego radije trčim izdržljivo u utrci koju si postavio preda me.

Znam da sam zbog tebe u konačnici pobjednik iskušenja u svom životu. Znam da me ništa na ovom svijetu ne može odvojiti od tvoje nepokolebljive ljubavi. Molim te daj mi danas mjeru svoje ljubavi; daj mi snage da izdržim ovo iskušenje.

Hvala ti na ljubavi prema meni koja nikad ne prestaje! I hvala ti za krunu radosti koja me zauvijek čeka u tvome Kraljevstvu! Amen.


Jutarnje molitve možete moliti i za pojedine dane u tjednu:

Ponedjeljak | Utorak | Srijeda | Četvrtak | Petak | Subota | Nedjelja


Nakon molitve izmolite i:


Zašto je dobro moliti jutarnju molitvu?

Odvojite par minuta na početku dana i započnite ga s jutarnjom molitvom! Primjetit ćete veliku promjenu u svojoj svakodnevici. Molitva predstavlja temelj naše vjere i ključni dio onoga što nas čini ljudima.

Mnogi od nas su vrlo zaposleni u svojim životima. Zauzeti smo zaradom i štednjom novca, ili radom i brigom o drugima, ili obavljanjem školskih i obiteljskih poslova. Za sve to postoji vrijeme i mjesto. Međutim, jedna stvar s kojom se mnogi ljudi bore je molitva. Osjećaju kao da nemaju vremena za molitvu. Ili ako to čine, nije im ugodno moliti. Ali, nema razloga za borbu s ovim.

Odvojite par minuta za ovu molitvu na početku dana i bit ćete si zahvalni.