Početna » Molitve s nakanom » Za bolji život » Večernja molitva petkom

Večernja molitva petkom

Datum objave: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Večernja molitva petkom predstavlja poseban trenutak introspekcije, zahvalnosti i povezanosti s Božjom ljubavlju nakon završetka radnog tjedna. Ova molitva je prigoda za duboko zahvaljivanje za dar života, iskazivanje kajanja za eventualne pogreške i traženje Božjeg blagoslova za obitelj, prijatelje i sebe.

U tišini i predanosti, tražimo mir i vodstvo za predstojeće dane, a istovremeno izražavaju svoje suosjećanje prema potrebitima u molitvi. Večernja molitva petkom predstavlja vrijeme duhovne obnove i nadahnuća za sve koji teže duhovnom rastu i životu u skladu s Božjim putem.

Pomolimo se!

Večernja molitva petkom

Svemogući vječni Bože,

zahvaljujem Ti za ovaj dan i sve darove koje si mi podario.

Molim Te da blagosloviš moje najbliže i mene.

Oprosti mi, Gospodine, ako sam danas sagriješio. Hvala Ti na Tvojoj beskrajnoj ljubavi i milosrđu.

Čuvaj me, Gospodine, dok ulazimo u noć i tonem u san. Neka Tvoj mir obuhvati moje srce i srca mojih najmilijih.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molim Te da također pomogneš i svim potrebitim ljudima i onima u nevolji. Daj mi snagu da slijedim Tvoj put i činim dobro u svijetu.

Po Kristu Gospodinu našem,

Amen.

Zašto moliti ovu molitvu?

Večernja molitva petkom pruža vrijeme posvećeno refleksiji, zahvalnosti i duhovnom obnavljanju nakon završetka radnog tjedna.

Kroz ovu molitvu, vjernici stvaraju intiman trenutak povezanosti s Božjom prisutnošću, izražavajući zahvalnost za dar života te tražeći smiraj i blagoslov. Ova molitva također pruža priliku za iskazivanje kajanja te postavljanje namjera za predstojeće dane.

Večernja molitva petkom donosi miran san i utjehu, pomažući Vam da pronađete snagu za suočavanje s izazovima života. Ujedno, služi kao izraz suosjećanja prema drugima oko nas.


Za veću djelotvornost molitve, izmolite i sljedeću molitvu: