Početna » Molitve svecima » Molitva sv Anti u Svakoj Potrebi

Molitva sv Anti u Svakoj Potrebi

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sv Ante (Antun) jedan je od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca. Postoje razne molitve koje su upućene njemu, no ovo je jedna od najtraženijih.

Izmolite molitvu sv Anti:

Molitva sv Anti

Spomeni se, sv. Ante, da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama. S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga.

Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost… za koju te molim.

Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela!

Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi.

Amen.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nakon molitve izmolite i sljedeću molitvu:


Molite molitvu svetom Anti pomoću videozapisa!

O svetom Anti

Sv Ante (Antun Padovanski) rođen je u Lisabonu. Krsno mu je ime Ferdinand. Kada je navršio 15 godina, otišao je u samostan Augustinaca jer je htio postati redovnik. Kasnije je temeljito proučavao Sveto pismo i razne teološke teme.

Živio je povučeno i skromno. Bio je osuđen od strane poglavara da pomaže u kuhinji i pere suđe, no on se nije bunio. Jednog dana jedan se propovjednik prije propovijedi razbolio, te je prilika snašla sv Antu da ga zamijeni. Održao je tako lijepu propovijed da su svi bili zadivljeni.

Nedugo nakon toga imenovan je profesorom bogoslovlja u Bologni. Toliko je dobro poznavao Sveto pismo da ga je Papa Grgur IX. nazvao “škrinjom Saveza Božjega”.