Početna » Molitve s nakanom » Molitva muža i žene

Molitva muža i žene

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva muža i žene blagoslovit će vaše zajedništvo i podariti vam strpljenja kako bi nesmetano izvršavali volju Božju.

Pomolimo se:

Molitva muža i žene

Bože, koji si po uzvišenom i otajstvenom druženju Isusa Krista sa svojom Crkvom uzvisio i posvetio zaručničko združenje: pogledaj milostivo na nas, sluge svoje, i blagoslovi nas i naše življenje svakim nebeskim blagoslovom. Tvoja providnost nas je združila, tvoja pomoć neka nas očuva!

Pred oltarom tvojim smo si istinito obećali neokaljanu vjernost i iskrenu ljubav. Kao ljubavni par na teškom putovanju u vječnost podali smo si ruke u svrhu našega nerazrješivog združenja sve do same smrti. Podijeli nam svoju mogućnu milost, da svoje svete odluke i zavjete, koje smo tada pred tobom svečano učinili, u svemu natanko izvršavamo, živeći sveto, sa gorećom ljubavi, bogoljubno i marljivo služeći tebi i kršćanski odgajajući svoju djecu. Daj, da tako zaslužimo zadovoljstvo i kršćanski blagoslov, i da strpljivo podnosimo svoje pogreške te da živimo mirno i složno jedan drugomu na zadovoljstvo i veselje.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Oče nebeski! Samo s tvojom pomoći možemo međusobno posvećivati svoje duše, natjecati se u dobru i učiniti, da nam vrijeme života bude po mogućnosti ugodno, tako da se nikada ne vrijeđamo nego da se poštujemo i pomažemo, tješimo i ljubimo, dok nas smrt ne razdvoji.

Blagoslovi, svemogući Bože, i naše gospodarstvo, naše poslove i kruh naš svagdašnji, da si ga pribavimo bez onolike skrbi i muke, kakova bi mogla biti pogibeljna našim dušama. Očuvaj nas od nesreće i od teške nevolje i konačno, kako si odlučio, da ovdje zajedno živimo, tako daj, da poslije smrti slavimo zajedno tvoje ime u raju i da u tebi nađemo svoje vječno blaženstvo.

Amen.