Početna » Molitve s nakanom » Molitva za Djecu

Molitva za Djecu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva za djecu je namijenjena svim roditeljima koji žele najbolje svome dijetetu. Treba biti ustrajna i svakodnevna. Može se moliti u raznim prigodama. Npr. ako Vam je dijete u nevolji ili jednostavno želite steći snagu i blagoslov kako bi mogli pravilno podići svoju djecu.

Pomolimo se:

Prva molitva

Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu, nitko drugi ne može shvatiti moju bol i tjeskobe i dati mi bolju pomoć. Daj mi milost da mogu podići svoju djecu, jer ja znam da bez tvoje pomoći moja nastojanja neće donijeti ploda. Pročisti moja djela i prosvijetli me u mome poučavanje djece.

Oslobodi ih grijeha, uči ih da rastu u ljubavi, sačuvaj od lošeg društva, pomozi im u njihovu učenju, učini ih ljubaznim prema siromasima, unesrećenima i patnicima. Sačuvaj ih u svojoj prisutnosti i u dobrom zdravlju, tako da mogu rasti na Tvoju slavu, za dobro drugih i na posvetu svojih roditelja.

Kad se nakon smrti pojavim pred tobom, mojim sucem, neka se tvoja Majka zauzme za moju djecu. Ja obećavam da ću Te od sada vjerno služiti i drugima prenositi ovu pobožnost.

Amen.

Druga molitva

Bože! 

Daj mi mudrosti da odgajam svoju djecu. Daj mi strpljivosti da ih poučavam. Daj mi budnosti da ih primjerom priučavam dobru. Daj mi nježnosti da ih volim. Daj mi ljubavi da ih znam kazniti. Daj mi snage da ih ispravljam. Blagoslovi me da ih odgojim za krepost i mudrost.

Oče! Vodi ti mene da ja mogu voditi svoju djecu. Popravi me da ja mogu njih popravljati. Daj da trajno osjećam tvoju ljubav da mogu svojoj djeci pripovijedati o čudesima tvoje dobrote.

Amen.

Treća molitva

Gospodine Isuse, uzdižem svoju djecu pred Tvoje lice danas i molim Te: da upoznaju Krista kao Spasitelja, da razviju naviku molitve i čitanja Tvoje Riječi. U njihov život Isuse dovedi pobožne odrasle osobe i prijatelje koji će im pomoći da izrastu u pobožne ljude, odgovorne i odane. 

Sačuvaj ih čistima i daj im snage da se odupru iskušenjima; da razviju mudrost i snažnu nepokobljivu savjest; da vide druge ljude kao što ih Ti vidiš, i da se prema njima ponašaju s ljubavlju i poštovanjem. Zaštiti ih od emocionalne, fizičke i duhovne opasnosti, pripremi ih da budu pobožni, puni ljubavi, vjerni prijatelji.

Gospodine, Isuse, Molim Te da pažljivo promatram svoju djecu i da budem osjetljiv za njihove potrebe. Daj mi da ja budem siguran u Tvoju ljubav i da se oslanjam na Tebe, jer ja Te trebam jednako kao i djeca. Pomozi mi da dam pažnju djeci i da budem spreman dati im usmjerenje u odlukama koje donose. Pomozi mi da im mogu pružiti moralne temelje za njihov život.

Pomozi mi da im pružim okružje u kojem će biti emocionalno zdravi kroz pažnju koju ću im pokazivati Pomozi mi da se pobrinem za njihove potrebe i da ih pripremim za svijet  sa kojim će se suočiti kad odrastu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pomozi mi da im mogu reći o svome odnosu s Tobom, Oče I danas, podsjeti me da si uzmem vremena da pogledam svijet s njihove perspektive. Podsjeti me da se više igram s njima Pomozi mi da im ja mogu biti uzor pobožnosti.

Amen.

Četvrta molitva

Gospodine Isuse Kriste, posvetio si obiteljski život u Nazaretu i dao si nam Mariju i Josipa kao istaknute uzore nesebične roditeljske ljubavi. Molimo te, ispuni naš dom svojom milošću i blagoslovima. Pomozi nam odgojiti djecu u kršćanskom duhu i neka naša uzajamna ljubav bude požrtvovna, nježna i čista. Udijeli nam dar istinske kršćanske obitelji, malu kućnu Crkvu.

Molimo da naša djeca izrastu zdrava duhom i tijelom, da te nauče jednostavno ljubiti i da se nikada ne odijele od tebe. Ona pripadaju tebi, jer si ih nam ti dao i ako poželiš nekoga od njih pozvati u svoju službu, podati im dar zvanja, rado ćemo ti ponuditi to dijete, bez obzira na žrtvu njegova fizičkog odvajanja od nas. 

Udostoji se, Gospodine, zadržati pogled na našem domu i odabrati jedno naše dijete za sebe. To bi nam bio najbolji dar, jer smo sigurni da će ono biti sretno s tobom i da će učiniti mnogo dobra za Crkvu i dati svoj život za tebe i tvoje kraljevstvo.

Učite djecu blagoslivljati.
Stavljajte maloj djeci križiće na čelo. Neka te gospodin blagoslovi , neka te čuva. I već malo dijete učite da i ono vas blagoslivlja. Da blagoslivljaju braću, sestre. To je ogroman blagoslov i ogromna zaštita.

TROSTRUKI BLAGOSLOV ZA ODRASLU DJECU KADA IDU VAN

Bože, blagoslovi :
1. dijete
2. ljude s kojima se druži
3. prostor u kojem se nalazi

Ova molitva je znana i kao molitva za odraslu djecu, molitva za djecu i obitelj, molitva roditelja za djecu i molitva za dijete u nevolji.


Zašto vjernik treba moliti za svoje dijete?

Najveći dar Božji koji možemo primiti je dijete, a kroz molitvu za njih – roditelji mole za njihovo dobro i sretnu budućnost.

Briga roditelja ne prestaje ni u trenutku kad dijete odraste i postane potpuno samostalno, a kroz molitvu dijete će uvijek osjetiti potrebnu roditeljsku ljubav.

Njihovo sretno odrastanje najveći je blagoslov za svaku majku i oca. Pravi vjernik moli svakodnevno i konkretan je u svojim molitvama, a upravo takve trebaju biti i molitve za djecu.

Molite za svoju djecu koja su odgojena u duhu vjere i poznaju Boga za predbračnu čistoću, čiste misli, mudro postupanje i da provode Božje riječi.