Početna » Molitve s nakanom » Molitva mornara

Molitva mornara

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Divno je more! Ta ono je slika vječnosti! Širi se pred nama kao da nema kraja, sad je mirno i spokojno, a sad nemirno i uzburkano. Čarobno je i okrutno, ali vazda drago srcu pomoraca. Spoznaj, da si uvijek, a osobito, kad povrh bijesnih valova ploviš, u rukama Gospodinovim!

Molitva mornara osigurat će vam sretnu i sigurnu plovidbu, te mirno i blagonaklono more. Pomolite se za sreću i blagoslov!

Izmolite molitvu mornara:

Molitva Mornara

Smiluj se, svemogući vječni Bože, na molbe moje i blagoslovi desnicom svojom mene i sve, koji sa mnom brode, kako si se dostojao blagosloviti korablju Nojevu, kad plovljaše u sveopćem potopu.

Podaj mi svoju desnicu, Gospodine Isuse Kriste, kako si je pružio blaženom Petru, kada je hodio po morskim valovima, i pošalji s neba svoga svetoga anđela, da vazda oslobodi i očuva od svake pogube mene, moje drugove i sve, što je na brodu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Odaleči od slugu svojih sve pogibli i svagda nas razveseljuj i tješi žudjenom lukom i tihom plovidbom pa nam podijeli milost, da se poslije dobro dovršenih svih naših posala opet po lijepu vremenu zdravi i veseli k svojima milima i dragima povratimo: koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Amen.


Izvor: molitvenik ‘Oče budi volja tvoja’, sabrao i uredio dr. Juraj Dobrila, biskup