Početna » Molitve svecima » Molitva sv Petru

Molitva sv Petru

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva sv Petru pružit će Vam blagoslov i ustrajnost u vjeri. Izbavit će Vas od grijeha i pružiti besprijekornu vjernost.

Pomolimo se:

Molitva sv Petru

Blaženi sveti Petre!

Tebe je Isus zbog tvoje žive i velikodušne vjere, te duboke, iskrene poniznosti i oduševljene ljubavi odlikovao posebnim znakovima svoje naklonosti i prvenstvom nad svim apostolima, i predao ti vrhovništvo nad čitavom Crkvom, kojoj si ti postao temeljna stijena.

Izmoli mi milost žive vjere i jakost da se nikada ne postidim tu vjeru javno ispovijedati, već da budem spreman i trpljenjem zasvjedočiti Spasitelju svoju vjernost. Isprosi mi sinovsku odanost svetoj Majci Crkvi, iskrenu besprijekornu vjernost Svetom Ocu, koji je nasljednik tvoje vjere i tvoje vrhovne vlasti, i vidljiva glava Katoličke crkve.

Daj, da poslušno i ponizno slušamo sve njezine pouke i savjete, te izvršimo sve njezine zapovijedi, da bismo tako uzmogli uživati na zemlji mir i sigurnost, a u nebu zadobiti vječnu sreću.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Amen.

Ti si Petar – Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju. I vrata paklena neće je nadvladati.

Pomolimo se.

Bože, koji si blaženom Petru apostolu predao ključeve kraljevstva nebeskoga i time velikosvećeničku vlast vezanja i odrješivanja, daj, da se po njegovu zagovoru izbavimo od veza naših grijeha. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Amen.