Početna » Molitve s nakanom » Molitve za Oprost Grijeha

Molitve za Oprost Grijeha

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitve za oprost grijeha, nama grešnicima moraju biti dio svakodnevice. Za Vas smo priredili 3 kratke i krasne molitve za oprost koje možete moliti u svako doba dana!

Pomolimo se kako bi zaslužili oproštenje grijeha:

Molitva opraštanja

Gospodine Isuse, predugo sam te držao izvan svog života. Znam da sam grešnik i da se ne mogu spasiti. Neću više zatvarati vrata kad čujem kako kucaš. Vjerom, zahvalno primam Tvoj dar spasenja.
Spreman sam Ti vjerovati kao svom Gospodinu i Spasitelju.

Hvala ti, Gospodine Isuse, što si došao na zemlju. Vjerujem da si ti Sin Božji koji je umro na križu zbog mojih grijeha i uskrsnuo iz mrtvih treći dan.
Hvala ti što nosiš moje grijehe i daješ mi dar vječnog života. Vjerujem da su tvoje riječi istinite.

Uđi u moje srce, Gospodine Isuse, i budi mi Spasitelj.

Amen.

Molitva spasenja

Gospodine, Oče svemogući i vječni Bože, zahvaljujem ti, jer iako sam grešnik u dobroti tvoga milosrđa, nahranio si me dragocjenim tijelom i krvlju svoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista.

Molim se da mi ovo sveto zajedništvo ne donese osudu i kaznu, već oprost i spasenje. Neka to bude kaciga vjere i štit dobre volje. Neka me očisti od zlih putova i okonča moje zle strasti. Neka mi donese milosrđe i strpljenje, poniznost i poslušnost, i rast moći da činim dobro.

Neka to bude moja snažna obrana od svih mojih neprijatelja, vidljivih i nevidljivih, i savršeno smirivanje svih mojih zlih poriva, tjelesnih i duhovnih. Neka me to više ujedini s tobom, jedinim pravim Bogom, i vodi me sigurno kroz smrt do vječne sreće s tobom.

Vodi mene, grešnika, na gozbu, gdje sa tvojim Sinom i Duhom Svetim, postoji pravo i savršeno svjetlo, potpuno ispunjenje, vječna radost, radost bez kraja i savršena sreća za tvoje svece.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podari to po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Molitva oslobođenja

O Kriste, moj Stvoritelju i Otkupitelju, svemogući Gospodine Bože, oprosti grijehe svima koji su mi pridruženi prijateljstvom ili krvlju, i za koje se molim, ili su odlučili moliti, – i cijelom tvome vjernom narodu.

Izbavi ih od svakoga zla, sačuvaj ih u svakom dobru i privedi ih vječnoj radosti.

Za tvoju čast i slavu.

Amen.


Zašto moliti za oprost grijeha?

Razlog je jednostavan – možemo mučiti sami sebe zbog nečega što smo učinili ili možemo tražiti oprost od Boga za to isto.

Zbog ove molitve Bog će shvatiti da vam je iskreno žao zbog vaših postupaka. Kako je On pun ljubavi te milostiv, uvijek je spreman na oprost vaših grijeha.

Naučeni smo da vjerujemo kako postoji samo jedina prava kazna za naše grijehe – a to je smrt. Iz tog razloga je Isus Krist umro na križu, zbog naših grijeha on je preuzeo kaznu koju smo mi zaslužili i tako nas spasio.