Početna » Molitve svecima » Zaboravljena Molitva Svetom Josipu

Zaboravljena Molitva Svetom Josipu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Izmolite zaboravljenu molitvu svetom josipu koja za koju se smatra da ju je napisao sam sv Josip.

On je rekao:

“Onaj tko svaki dan tijekom godine izmoli sedam Očenaša i sedam Zdravomarija, podsjećajući se na sedam žalosti koje sam trpio, primit će od boga svo milosrđe koje je u skladu s njegovim duhom.”

7 Josipovih tuga i 7 Josipovih radosti

1. Utjelovljenje

Sv. Josipe, u ime tvojih boli koje si osjećao ne znajući za Isusovo utjelovljenje po navještenju Arkanñela Gabrijela , i za radost koju ti je navijestio anñeo da će Marija biti Majka Spasiteljeva, molimo za tvoj zagovor.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

2. Rođenje

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao tražeći sklonište u Betlehemu i u ime radosti, kad si se klanjao novoroñenom Isusu u špilji, molim za tvoj zagovor.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

3. Obrezanje

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao promatrajući prvi puta kaplje krvi Isusove i u ime radosti kad si mu davao ime Isus prema želji Neba, molim te da nas zagovaraš kod Boga.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

4. Šimunovo proroštvo

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao čuvši da će Isus biti znak, kome će se protiviti, i kad si čuo da će Srce Marijino biti probodeno mačem boli, i u ime radosti koju si osjećao prikazujući Isusa u hramu kao Otkupitelja naroda Božjega, molim te zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

5. Bijeg u Egipat

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao, kad si čuo opomenu anđela da moraš bježati s Isusom i Marijom u Egipat, jer ga Herod želi ubiti, i u ime radosti koju si osjećao vidjevši da ćeš s Isusom u naručju izbjeći opasnosti, zagovaraj nas.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

6. Povratak iz Egipta

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao, na povratku iz Egipta u srahu za
Isusa, i u ime radosti, koju si osjećao, kad ti je anñeo rekao da ideš u Nazaret i da je nestalo opasnosti, zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

7. Isus izgubljen i pronađen u Jeruzalemu

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao za tri dana tražeći Isusa, i u ime radosti koju si osjećao našavši ga u hramu zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.


Izmolite zaboravljemu molitvu sv Josipu pomoću videozapisa!


Kako, kada i zašto trebamo moliti sv Josipu?

Sveti Josip proživio je s Isusom i njegovom djevičanskom majkom Marijom 30 godina u Nazaretu. U njegovo ime, možemo moliti 30 dana u znak sjećanja na spomenutih 30 godina.

Obraćanjem svetom Josipu daruju nam se brojne milosti, o kojima je tvrdila i sveta Terezija Avilska. „Tko to ne želi posve vjerovati, neka jednom pokuša i potpuno će se u to uvjeriti”, njezine su riječi.

Kroz 30 dana dok molite svetom Josipu, očistite vlastitu dušu redovnom ispovijedi i primajte pričest jer tako krasimo našu pobožnu dušu.

Molite za druge, spomenite umiruće i pokojne. Molite za brisanje suza siromašnih i nevoljnih, a tada će sveti Josip pomoći i vama.