Početna » Molitve svecima » Molitve sv Agati

Molitve sv Agati

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O sv. Agati, koja se časti 5. veljače, postoje mnoge legende, a predaja kaže kako je rođena u bogatoj plemenitaškoj obitelji u 3. st., da ju je za vrijeme Decijeva progona upravitelj Kvintijan prisiljavao da se odrekne kršćanstva i da postane njegova ljubavnica, no, kako ona to nije htjela, odrezali su joj grudi i bacili u vatru.

Također su i nju kasnije bacili u vatru, no nastao je potres, u kojemu su njezini mučitelji poginuli, a Kvintijan pobjegao. Ona je preminula 5. veljače 251. god.

Sveta Agata je zaštitnica kod bolesti grudi (raka dojki), neplodnosti, potresa, žrtava silovanja i drugog mučenja, a na taj dan imendan se slave ne samo Agate, nego i Jagode i Dobrile.

Pomolimo se.

Molitva svetoj Agati

O sv. Agato, slavimo tvoju vjeru, dostojanstvo i mučeništvo. Štiti nas i potiči da nadvladamo sve nedaće.

O, sv. Agato, djevice i mučenice, milostivo udijeli nama koji častimo tvoju žrtvu da primimo tvojim zagovorom milost koju molimo (izreci nakanu). Amen.

Molitva Bogu Ocu po zagovoru sv Agate

Gospodine Bože, prosuo si nebeske milosti na sv. Agatu. Čuj molitve onih koji se sjećaju njenog života i koji traže njen zagovor u svojim potrebama (izreci nakanu).

Pomozi nam da nasljedujemo njezine kreposti i uživamo vječnu radost s njom u nebu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Amen.

Devetnica svetoj Agati

O, sv. Agato, koja si odbila blagostanje i nepredak neželjnih prosaca, koja si trpjela bol i mučenje da ostaneš odana Gospodinu, slavimo tvoju vjeru, dostojanstvo i mučeništvo. Zaštiti nas od silovanja i drugog nasilja, čuvaj nas protiv raka dojki i drugih bolesti žena, te nas potiči da prevladamo sve nedaće i kušnje.

Molimo te, velika svetice, i za posebnu milost (izreci nakanu). O, sv. Agato, djevice i mučenice, milostivo udijeli da mi koji častimo tvoju žrtvu, možemo primiti tvoj zagovor.

O, Bože, koji želiš da svi budu jedno, daj svom narodu ljubav prema onome što si zapovjedio i obećao, da ćemo pravu sreću pronaći tako da izmijenimo naša srca i napunimo ih ljubavlju.

Udijeli ono što tražimo zagovorom sv. Agate, po Isusu Kristu Tvome Sinu, koji živi i kraljuje s Tobom, u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova.

Amen.


Za veći blagoslov izmolite i sljedeću molitvu: