Početna » Osnovne molitve » Molitve Presvetom Srcu Isusovu

Molitve Presvetom Srcu Isusovu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitve presvetom Srcu Isusovu upućene su Isusu Kristu od strane mnogih svetaca. Neki od njih su Toma Akvinski, sv Veronika, sv Gertruda itd.

Pomolimo se presvetom Srcu Isusovu:

Molitva presvetom Srcu Isusovu

Presveto srce Isusovo, izvore svakog dobra, ja ti se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u te, ja te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe.

Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce, učini ga poniznim, strpljivim, čistim i da u svemu odgovara Tvojim željama. Daj o dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni.

Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima. Udijeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti.

Amen!


Video molitva presvetom Srcu Isusovu


Isuse, daj mi srce puno ljubavi prema Tebi  (sv Toma Akvinski)

Isuse, koji me toliko ljubiš, molim te, uslišaj me.
Daj da Tvoja volja bude moja želja, moja strast i moja ljubav, daj da ja ljubim sve što je tvoje, a pogotovo Tebe samoga.
Daj mi srce puno ljubavi za Tebe da me ništa ne može udaljiti od Tebe.
Daj mi srce jako i vjerno, koje se ništa ne boji i nikada ne sustaje, srce pravedno koje ne poznaje krive putove zla, srce nepobjedivo i uvijek spremno da se bori, srce hrabro koje se ne zaustavlja pred preprekama, srce blago i ponizno kao što je Tvoje, Gospodine Isuse. 

Svagdanja molitva presvetom Srcu Isusovu (sv Gertruda)

Pozdravljam Tebe, presveto Srce Isusovo, živo i neprekidno vrelo vječnoga života, neizmjerno blago Božanstva, goruća peći Božanske ljubavi.

Ti si mjesto mojega pokoja i moje utočište.

O moj ljubazni Spasitelju, raspali moje srce žarkom ljubavlju! Izlij u moju dušu velike milosti, kojih je Tvoje Srce vrutak, te daj da moje srce uvijek bude s Tvojim Srcem tako združeno da Tvoja sveta volja bude ravnalo mojih želja i svih mojih djela!

Amen!

Pozdrav Srcu Isusovu (sv Faustina Kowalska)

Pozdravljam te, premilosrdno Srce Isusovo, živo vrelo svih milosti, jedino mjesto utočišta, što nas štitiš, Ti nas želiš vodom osvježiti.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pozdravljam te, premilosrdno Božje Srce, neistraživi izvore ljubavi. Iz Tebe nama grešnicima izniče život, vrelo što nam sreću nudiš.

Pozdravljam te, ranjeno Srce Isusovo, Ti zračiš smilovanjem, otvoreno za nas, iz Tebe život crpimo, i uzdamo se u milosrđe Tvoje.

Pozdravljam te, dobroto Srca Gospodinova, nikad shvaćena, nikad istražena, kao majka si nam blizu, milosrdna – uvijek nas ljubavlju pronalaziš.

Molitva Srcu Isusovu za grešnike (sv Veronika Julijani)

Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, ne molim milost Tvoga presvetog Srca samo za sebe, već vapijem k Tebi i za spasenje nevoljnih grešnika koje si otkupio svojim dragocjenom Krvlju.

Daj da svi dođu k Tvome Srcu, tom izvoru, tome moru neizmjerne ljubavi, da se u njemu očiste od svojih grijeha, i da od sada i do vijeka ljube jedino Tebe, jedinog zaručnika svoje ljubavi.

Udijeli svima, kao i meni, blaženi život u svome Srcu.

Amen.

O molitvi:

U Katoličkoj Crkvi, pobožnost Presvetom Srcu Isusovu je jedna od najpoznatijih i najraširenijih pobožnosti. Istoimena pobožnost nalazi se u samom središtu objave te je uzdignuta na posebno mjesto u Crkvi.

Pobožnost ima čvrste temelje u Svetom Pismu.