Početna » Molitve s nakanom » Molitva za Novorođenče

Molitva za Novorođenče

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Molitva za novorođenče blagoslovit će Vaše malo dijete. Priuštite mu prvu godinu života punu Kršćanske dobrote i vrijednosti.

Kršćanski roditelj zna da su prve godine vrlo važno razdoblje u životu njegova djeteta, jer su to vrijeme kada se djetetov karakter formira i oblikuje.

To je prilika da roditelji svoju djecu oblikuju u ljude kakve žele da budu. Biblija kaže: “Upućuj dijete prema njegovu putu, pa kad i ostari, neće odstupiti od njega.” (Izreke 22:6.). Najbolje je započeti s molitvom.

Molitva za novorođenče

Presveto Trojstvo, danas pod tvoje okrilje stavljam ovo malo dijete, obavijeno majčinskom ljubavlju.

Prihvati ga kao moj najmiliji poklon. Neka tvoj Duh dopre do njega i blagoslovi ga. Neka se razvija u blagodati tvoje topline, veselja i zadovoljstva. Čuvaj ga od zle kobi i budi uvijek kraj njega, gdje god se nalazilo.

Molim te za ovo dijete po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIzmolite i neku od sljedećih molitvi:


Zašto moliti za novorođenče?

Tako je važno tražiti Božju pomoć i mudrost dok ulazite na novi put majčinstva. Kao što znamo, roditi dijete nije lako, ali Bog će vam pomoći na svakom koraku. Bit će trenutaka kada ćete se osjećati kao da sve radite kako treba, ali će biti i trenutaka kada vam se čini da ste bespomoćni. Gospodin zna što čini u vašem životu, stoga ne dopustite da se obeshrabrite ili frustrirate.

Majčinstvo je Božji dar, ali također dolazi s određenim odgovornostima. Morate biti odgovorni za svoju bebu, ali i za sebe. Vaše zdravlje i fizička dobrobit jednako su važni kao i vaše bebe. Nemojte dopustiti da vas male stvari stresu jer će samo zbrojiti nešto veće.

Molitva će vam pomoći kako bi se osjećali odgovorno, strpljivo i jako.

Ako molite za nekog drugog, nakon samog rođenja uputite iskrene čestitke roditeljima.