Početna » Molitve s nakanom » Molitva Protiv Potresa

Molitva Protiv Potresa

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva protiv potresa služi kako bi zamolili Boga da se fizičko uništenje potresa pretvori u duhovno blagostanje. Molimo za milost, pravednost i nadu u bolje sutra.

Izmolimo molitvu protiv potresa:

Molitva protiv potresa

O Bože, Stvoritelju!

U ovim trenucima kada shvaćamo da nam tlo pod nogama nije tako čvrsto kao što smo zamišljali, molimo za tvoje milosrđe. Kako se stvari koje smo gradili raspadaju, previše dobro znamo koliko smo uistinu mali na ovoj promjenjivoj, uvijek pokretnoj, krhkoj planeti koju nazivamo domom.

Ipak, obećao si da nas nikada nećeš zaboraviti.

Ne zaboravi nas sada.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Danas se toliko ljudi boji, čekaju u strahu od sljedećeg potresa. Utješi ih, Bože, u ovoj katastrofi.
Budi njihova stijena kad zemlja odbije stati drhtati, i skloni ih pod svoja krila kad im domovi prestanu postojati.

Podari suosjećanje nama koji sve to gledamo izdaleka, dok naši prijatelji i rodbina doživljavaju bijedu nad bijedom. Potakni nas da danas djelujemo brzo, da velikodušno dajemo svaki dan, da uvijek pridonosimo pravednosti, i neprestano molimo za one bez nade.

I kad potres prestane, kad se slike uništenja prestanu pojavljivati na vijestima, i kad nam se misli vraćaju svakodnevnim životnim tutnjavama, ne zaboravimo da smo svi mi tvoja djeca i da su oni, naše sestre i braća.

Svi smo djelo tvojih ruku.

Jer iako planine napuštaju svoje mjesto i brda se bacaju na tlo, tvoja ljubav nikada neće napustiti i vaše obećanje mira nikada neće biti poljuljano.