Početna » Osnovne molitve » Molitva Prije Ispovijedi

Molitva Prije Ispovijedi

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Želite se u potpunosti osloboditi grijeha? Molitva prije ispovjedi poboljšava učinkovitost istoimenog sakramenta.

Pomolimo se:

Molitva prije ispovjedi

Isuse, moj blagi spasitelju!

Ja tužan grešnik, opterećen nebrojenim grijesima, preponizno i sav skrušen padam pred tobom na koljena, moleći te, da se udostojiš očistiti me svojom svetom krvi, koju si prolio na križu za naše grijehe. Ti nećeš smrti grešnikove nego da se obrati i da živi.

Ta zato su ti svete noge na križ tvrdo pribite, što ustrpljivo čekaš na moje obraćenje; Raširene su ti ruke jer hoćeš da mene grešnika primiš i zagrliš; Prignuta ti je glava, da mi dadeš poljubac mira i da uslišaš moju molitvu.

“Dođite k meni”, govoriš mi, “dođite k meni vi svi koji ste nevoljni i grijesima opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.” Zato se tebi, Isuse moj, pouzdano približujem, da položim breme svojih grijeha pod križ k tvojim nogama.

Sveta Marijo, utočište grešnika! Moli za me, da se pravo i čisto ispovjedim kao da bi mi bila ova ispovijed posljednja u životu.

Sveti anđele čuvaru, vjerni moj prijatelju, uputi me k ispovjedaonici, sjeti me svih mojih grijeha i moli se Bogu za me, da bih unaprijed činio takvu pokoru, kakvoj bi se ti zajedno sa svim anđelima na nebu mogao radovati.

Amen.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nakon molitve izmolite i sljedeću molitvu:


Zašto je ispovijed važna?

Ispovijed je bitan dio našeg hoda s Kristom. Kao ljudi, mi smo grešnici, ali Bog od nas traži da budemo svjesni svog grijeha i da se uz njegovu pomoć neprestano odvraćamo od tih grijeha i činimo bolji.

Vjerojatno molite neki oblik ispovijedi nedjeljom ujutro i to je ugrađeno u Očenaš. Ovo su korporativni podsjetnici na osobnu ispovijed koja vam je potrebna u životu jer smo svi grešnici.

Bog već poznaje vaše grijehe i Isusova krv je pružila oproštenje za naše grijehe, ali još uvijek ste pozvani da ih priznate.

Ispovijed nije samo nabrajanje svojih grijeha Bogu, već više da priznate Bogu gdje ste pogriješili i radite na tome da svoje srce vratite u usklađenost s Njim kako biste sljedeći put mogli biti bolji.

To je prihvaćanje Božje milosti i milosti kroz njegovo oproštenje.

Rasterećenje vašeg srca, oslobađanje krivnje koja se tako često nakuplja za grijehe koje držite u sebi.