Početna » Osnovne molitve » Molitva Isusu

Molitva Isusu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva Isusu je namijenjena je kako bi dobro započeli nastavili ili završili dan.

Pomolimo se Isusu Kristu, Gospodinu našemu.

Jutarnja molitva Isusu

O Isuse, pomozi mi zapamtiti koliko je bitno kad ujutro provedem vrijeme s tobom. Probudi me tijelom i duhom svaki dan sa željom da se sretnem s Tobom i da čujem kako izgovaraš riječi potvrde, sigurnosti i mudrosti u mom srcu dok se pripremam za ulazak u svoj dan.

Amen.

Dnevna molitva Isusu

O Isuse, usmjeri, molimo Te, naše postupke po tvojim svetim nadahnućima, i nastavi ih uz svoju milostivu pomoć, da svaka naša molitva i djelo uvijek započnu s Tobom i da po tebi sretno završe.

Amen.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Večernja molitva Isusu

O Isuse, po Bezgrješnom Srcu Marijinu, prinosim Ti sve svoje molitve, djela, radosti i patnje ovoga dana, u sjedinjenju sa Svetom misnom žrtvom po cijelom svijetu, u naknadu za moje grijehe, u namjeri svim mojim suradnicima, a posebno za namjere Svetog Oca ovog mjeseca.

Amen.


Izmolite molitve Isusu pomoću videozapisa!


Zašto je molitva bila važna za Isusa?

Moleći se na ovaj način za svoje neprijatelje, Isus se pokazuje kao “savršeni Sin Očev”. On pokazuje duboku ljubav ne samo svojom smrću prema cijelom grešnom svijetu, nego čak i načinom na koji se suočio sa svojom smrću, pokazujući milost i suosjećanje čak i kada je primio samo okrutnost i mržnju.

Isus je savjetovao svoje učenike: “Bdite i molite se da ne padnete u napast” (Matej 26:41). Molitvom možemo pobijediti napasti grijeha. Molite za Božju pomoć da vas spriječi od pogrešnih izbora. To će vam dati snagu da učinite ono što je ispravno.