Početna » Molitve svecima » Molitva Blaženom Ivanu Merzu

Molitva Blaženom Ivanu Merzu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva Blaženom Ivanu Merzu prizvat će osobine ovog blaženog sveca u Vaš život – nesebičnost, predanost i strpljivost.

Pomolimo se!

Molitva Blaženom Ivanu Mertzu

Svemogući vječni Bože,

u Ivanu Merzu dao si nam divan primjer vjere i ljubavi prema Kristu i Crkvi. U svom kratkom životu Ivan je uz pomoć Tvoje milosti postigao mnoge vrline i potaknuo nas da nasljedujemo njegovu predanost u Tvoju svetu volju, strpljivost u podnašanju križeva svakodnevnog života, te nesebičnu ljubav prema bližnjemu.

Njegov neumorni rad za proširenje Kristova Kraljevstva u dušama mladih mnoge je priveo Tebi koji jedini daješ čovjeku pravi smisao života. Uvjereni da Ti je Ivan svojim svetim životom omilio, molimo Te da ga se udostojiš proslaviti čašću oltara kako bi njegov primjer pomogao ljudima na putovanju prema nebeskoj domovini.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Udijeli nam milost da nasljedujemo čvrstoću njegove vjere, nesebičnost njegove ljubavi, te apostolsku revnost da se tako približimo idealu kršćanske savršenosti koji nam je on svojim životom pokazao. Njegovim zagovorom udijeli mi posebnu milost za koju te sada molim…. ako je to na korist mojoj duši, a Tebi na slavu.

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen!


O Blaženom Ivanu Merzu

Ivan Merz rođen je 16. prosinca 1896. godine u Banja Luci. U mladosti ga je fascinirala filozofija, a u njegovom radu jasno je vidljiv utjecaj profesora Ljubomira Marakovića (izvanrednog katoličkog laika). Ivana je kroz književnost i umjetnost usmjeravao prema moralnim i vjerskim vrijednostima, koje su se počele javljati krajem gimnazijskih dana.