Početna » Molitve s nakanom » Lijepa molitva za samoga sebe

Lijepa molitva za samoga sebe

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Lijepa molitva za samoga sebe služi kako bi zamolili Svevišnjeg za ustrajanje u pravim vrijednostima kako bi lakše kročili životnim putem.

Pomolimo se:

O Bože moj! Vjerujem u te, a ti okrijepi moju vjeru; ufam se u te, a ti učvrsti moje ufanje; ljubim te, a ti umnoži moju ljubav; kajem se za sve svoje grijehe, a ti povećaj moje kajanje! Klanjam se tebi, svojemu stvoritelju i Gospodinu, čeznem za tobom, svojom jedinom svrhom; zahvaljujem tebi, svojemu vječnom dobročinitelju; zazivam tebe, svoga previšnjega zaštitnika!

O Bože moj! Vladaj nada mnom svojom mudrosti, uzdržavati me u radu svojom pravednosti, tješiti me svojim milosrđem i braniti me svojim svemogućnošću! Prikazujem ti sve svoje misli, riječi i djela, sav svoj trud i sve poteškoće, tugu svoju i sve neugodnosti. Daj, da unaprijed na tebe mislim, o tebi govorim, svako svoje djelo po tvojoj volji upravljam, da sve svoje dužnosti savjesno očitujem i da tebi za ljubav sve radosno trpim!

Bože moj! Ja hoću sve ono što ti hoćeš, i sve to hoću za to što ti to hoćeš. Podijeli mi milost, da budem u molitvi pobožan, u jelu i piću trijezan, u svojim poslovima pomnjiv i oprezan, u izvršavanju dobrih odluka lakomislen.

Daj, o Bože, da budem istinit i vjeran onim, koji se u me pouzdaju, i da ne očitujem njihove tajne; da budem krotak i dobrotvoran prema svim ljudima, pošten u govoru, koristan svojim vladanjem bližnjemu za duševno spasenje i uredan u svom svojem ponašanju! Upravljaj mojim srcem, da vazda razmišlja tvoju dobrotu, da mrzi na svaku pogrešku, na grijeh i opačinu: da ljubi bližnjega a da ne cijeni kakve svjetovne taštine!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Udjeli mi, o Bože, svoju mogućnu milost, da nadvladam svoje tjelesne požude i bludne pohote; da nadjačam lakomost darežljivošću, srditost krotkošću, lijenost pomnjivom pobožnošću i svetom revnošću za dobro. Daj mi u mojim poduzećima razboritu opreznost, u pogiblima hrabrost, u nesreći i stradanju istinitu strpljivost, a u sreći kršćansku poniznost! Daj mi, o Bože, da budem svojim poglavarima vazda pokoran, svojim podložnicima dobrotvoran, svojim prijateljima vjeran, a svojim neprijateljima velikodušan i popustljiv.

Bože moj! Daj mi također bistro spoznati, kako je malen ovaj svijet, a kako velika su tvoja nebesa; kako kratko je vrijeme moga života, a kako duga je vječnost! Učini, da budem jak u borbi protiv mrske požude, da pomnjivo molim za tvoju milost, da skrbno vršim tvoje zapovijedi i da stalno nastojim oko vječnoga spasenja!

Daj, o Gospodine, da se skrbno pripravljam na smrt, da se bojim tvoga suda, i da bježim od grijeha; da izbjegnem mukama paklenim, te dođem k tebi u rajsku slavu; po zaslugama Isusa Krista, Gospodina i Spasitelja našega.

Amen.


Preuzeto iz molitvenika Oče, budi volja tvoja (sabrao i uredio Dr. Juraj Dobrila)