Početna » Molitve s nakanom » Prastara molitva anđelu čuvaru

Prastara molitva anđelu čuvaru

Datum objave: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prastara molitva anđelu čuvaru je molitva koja služi za izražavanje vjere u prisutnost i zaštitu anđela čuvara. Ova univerzalna prastara molitva anđelu čuvaru koristi se za uspostavljanje veze s anđelom i Bogom te za zaštitu od zla. Ovu je molitvu poželjno moliti kao dio svakodnevne molitvene prakse. To može biti jutarnja ili večernja molitva kojom započinjete ili pak završavate dan.

Prastara molitva anđelu čuvaru

Moj sveti anđele čuvaru,

pođi umjesto mene u crkvu, klekni na mome mjestu i prisustvuj ondje Svetoj Misi. Pri prikazanju prikaži me Bogu na službu svega.

Što imam i što jesam polažem kao žrtveni dar. Kod svete pretvorbe moli serafinskim žarom našeg spasitelja Isusa Krista koji je uistinu prisutan. Moli za one koje me ljube. Moli za one koji me žaloste. I misli na moje pokojnike. Isusova krv sve pere i čisti.

Uživajući najveće dobro, donesi mi Isusovo Tijelo i Krv. U duhu me sjedini s njime. Daj da moje srce bude u hramu.

Moli da spas svim ljudima bude posljedica Žrtve. A kad Sveta Misa završi, donesi mi blagoslov kući.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Po Kristu, Gospodinu našem,

Amen.

Zaključak

Prastara molitva anđelu čuvaru iskazuje zahvalnost anđelu čuvaru za njegovu prisutnost, vodstvo i zaštitu te se koristi kao izraz vjere i povjerenja u Božju providnost koja djeluje kroz anđele. Važno je napomenuti da se ova molitva može prilagoditi ili koristiti kao inspiracija, te da pojedinci mogu izražavati svoje osobne molitve i razgovarati s anđelom čuvarom na način koji im je najprikladniji.


Za veću djelotvornost molitve, izmolite i sljedeću molitvu: