Početna » Osnovne molitve » Molitva na Veliku Gospu

Molitva na Veliku Gospu

Zadnja nadopuna: 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Molitva na Veliku Gospu moli se kako bi slavili Kraljicu Neba i odali joj počast. Molimo se i radujmo. Hvalimo ju i slavimo!

Pomolimo se.

Molitva na Veliku Gospu

ZDRAVO, MARIJO, MILOSTI PUNA!

Ove riječi pozdrava neće samo proklijati iz duše, otkinuti se s usana, poteći iz crnila na papir i rasplinuti se. Ove će se riječi uvijek iznova dizati prema nebu, da pred Tobom, Marijo, odjeknu kao vječni pozdrav neba zemlji i zemlje nebu.

Tim riječima uvijek će Te zazivati usne koje titraju na poticaj srca. U tom će glasu uvijek, kao i do sada, podrhtavati trzaj jauka, treperiti odjek radosti, jer k Tebi, Majci i Kraljici, Zvijezdi života, raširene su ruke radosti i tuge sviju vremena.

GOSPODIN S TOBOM!

Divne li punine koja osvaja dušu. Njome nas prožimaš jer želiš da se vinemo u visine Tvoje bjeline, da zasjamo kao zvijezde u svitanje mlado; da nam provriju žile nebeskom radošću, a ne da nam se u suhom oku ili potekloj suzi grči usahlo nebo duše.

BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA!

Razdani zvijezdom blagoslova tminu duša, razbistri maglovite poglede! Jedino tako i s Tvojom pomoći, s Tvojim svijetlim imenom, nalazimo izlaz iz mraka, ogrćemo se svjetlom smisla.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

BLAGOSLOVLJEN PLOD UTROBE TVOJE – ISUS!

Zrakom lepršaju riječi molitve. Pomisao na blagoslovljeni Plod utrobe Tvoje zaustavlja dah i riječ u grlu. Ostaje samo pogled hvale i zahvale, nečujna himna radosti diže se prema nebu.

Prinoseći sebe s mirisima cvijeća i žarom boja, gledamo najveće čudo: Plod utrobe Tvoje, plod vječne ljubavi nadvisio je ždrijelo mržnje, premostio ponor grijeha, slomio žalac smrti, otvorio vrata neba …

SVETA MARIJO, MAJKO BOŽJA, MOLI ZA NAS GREŠNIKE!

U riznicu našeg srca utisni nam riječi svoga Sina! Ne dopusti da nas Sotona zavede ponudom užitka, da ispije iskru vjere iz oka, da nam se dan života istopi bez pravog oblika i smisla.

Ti, koja si melem ranjenih mjesta, šum polena što latice srca liječi i oplođuje, moli za nas!

SADA I NA ČASU SMRTI NAŠE. AMEN!


Za veću djelotvornost molitve, izmolite i sljedeću molitvu: